Plan de negocios para la industrialización y exportación de lúcuma de seda

Loading...
Thumbnail Image
Date
2006-12-30
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Universidad ESAN. ESAN Ediciones

Redes Sociales



Citación

Citación APA
Abstract
The authors evaluate the best alternatives to offer eggfruit in foreign markets, by stressing the fruit’s advantages and looking for an appropriate by-product attractive for exportation. Their evaluation is based on a research on eggfruit, its types, characteristics, uses, growing in Peru and industrialization methods, and also on statistical data collection, and production and exports projections. Italy was found to be the most appropriate destination, because of its traditional ice cream market, where freeze-dried eggfruit powder can be used as main fl avoring input. Taking these fi ndings into account, the authors propose a 10-year business plan which includes a strategic proposal for installation and business growth, both at the production integration level and the product development level. It is about the search for a feasible, profi table and sustainable business opportunity.
A partir de una investigación sobre la lúcuma que comprende tipos características usos cultivo en el Perú métodos de industrialización así como recopilación estadística y proyección de producción y exportación los autores evalúan las mejores alternativas de mercados externos para conciliarlas con las bondades de esta fruta y encontrar un derivado atractivo para la exportación. Así determinan que el destino más apropiado es Italia específicamente el mercado de helados artesanales donde la lúcuma en su forma de polvo liofilizado puede servir como insumo saborizante de gran valor. Considerando estos hallazgos proponen un plan de negocios para diez años que abarca una propuesta estratégica para la instalación y el crecimiento de la empresa tanto en lo referente a integración productiva como a desarrollo de productos. Se trata de la búsqueda de una oportunidad de negocio factible rentable y sostenible.
Description
Keywords
Eggfruit, Ice cream, Freeze-dry, Exports, Italy, Lúcuma, Helados, Liofilización, Exportación, Italia
Citation
Álvarez Huamaní, Z., Bravo Cárdenas, L. E., & Tagami Oshita, R. (2006). Plan de negocios para la industrialización y exportación de lúcuma de seda. Cuadernos de Difusión, 11(21), 97-114. https://doi.org/10.46631/jefas.2006.v11n21.05